Begin met ‘het waarom’, en ga verder met je corporate story!

  • 0
  • 27 mei 2014
777

Begin met ‘het waarom’, en ga verder met je corporate story!

Mensen kopen niet wat je doet, ze kopen waarom je het doet.’ Het is de boodschap die Simon Sinek – schrijver van het boek ‘Begin met het waarom’ – als een mantra blijft herhalen. Maar wat kan ik daarmee in de dagelijkse praktijk van de organisatie? Sinek staaft zijn verhaal met voorbeelden die tot de verbeelding spreken. Van het
‘I have a dream’ van Martin Luther King tot het ‘To do it different’ van Apple. Echte leiders leiden door te inspireren. En dat inspireren, begint met het waarom. Waarom doe je wat je doet? Waarom doet de organisatie wat zij doet?
Het is een boeiend boek dat Sinek geschreven heeft. Het is ook zeker inspirerend. Maar hoewel geïnspireerd, roept het boek ook vragen op. Want, als het begint met het waarom, hoe gaan we dan verder? Stel, een organisatie heeft haar waarom geformuleerd. Haar ‘hoe’ en ‘wat’ zijn daar keurig mee in lijn. Hoe zorg ik er als leider dan voor dat deze waarom-inspiratie ook in het dagelijks leven van de organisatie levend blijft? Hoe bereik ik de mensen die ik wil bereiken – zowel werknemers als klanten?
Het formuleren van het waarom is daarvoor niet genoeg. Zelfs een inspirerende speech a la Martin Luther King zou dat niet zijn. En ook met de vertaling naar het ‘hoe’ en ‘wat’ ben je er niet. Nee. Het waarom behoeft een verhaal en vooral, een langdurige, steeds terugkerende interactie over dat verhaal. Een verhaal dat weliswaar in lijn met de rode draad van het waarom ligt, maar dat pas in actieve verbinding met alle medewerkers tot leven komt. Wat betekent het waarom voor hen? Hoe krijgt het vorm in de praktijk? Uiteindelijk zijn het die persoonlijke verhalen die het waarom tot in alle lagen van de organisatie doet doordringen. Daar krijgt het waarom zijn betekenis.
Simon Sinek heeft gelijk. Het begint met het waarom. Maar daar eindigt het allerminst.

About Eveline Bruijn

Als bedrijfskundige en cultureel antropologe ben ik altijd op zoek naar manieren om bedrijfsprocessen te verbeteren door middel van een mensgerichte aanpak. Ik ben gefascineerd door het verhaal achter ieder mens én iedere organisatie. Bovendien heb ik een aangeboren liefde voor taal, die zich – sinds mijn eerste verhaaltjes met vulpen – ontwikkelde tot een professionele passie. Lees meer

×