De andere kant van de medaille

  • 0
  • 18 februari 2014

De andere kant van de medaille

‘Iedere medaille heeft een eigen verhaal’, antwoordde schaatster Ireen Wüst na het behalen van haar derde gouden medaille op de olympische 3000 meter. ‘Was deze medaille mooier dan de vorige twee?’ had de journalist gevraagd. Haar antwoord bleef me – als liefhebber van het verhaal – bij. Ik begon me voor te stellen welke verhalen er aan de medailles zouden hangen. Om snel tot de conclusie te komen dat ik me dat helemaal niet kon bedenken. Ik kon gissen en fantaseren, maar haar verhaal zou ik er niet mee leren kennen. Ik besefte me dat wij – aan de buis gekluisterde sportliefhebbers – maar een heel klein stukje van het verhaal zien.

Eigenlijk zien we alleen het moment van de waarheid. Het emotionele moment van totale euforie of pijnlijke teleurstelling. Maar alles wat daaraan voorafgaat, van trainingsuren tot rustdagen, van psychologische obstakels tot fysieke grenzen, daar zien we niets van. Ja, een glimp vangen we op, in de documentaires die rondom de Olympische Spelen uitgezonden worden. Maar toch. En dat terwijl het juist die andere kant van de medaille is, het persoonlijke verhaal, dat het moment van de waarheid glans geeft.

Binnen organisaties is het niet veel anders. We zien elkaar dagelijks; als collega, als manager, als teamgenoot – maar elkaars verhalen kennen we vaak niet. We weten wat er van ons verwacht wordt, maar van het overkoepelende doel en het gemeenschappelijke verhaal zijn we niet op de hoogte. Succesvolle organisaties doen dat anders. In die organisaties wordt de corporate story ingezet als instrument. Zodanig, dat er helderheid is over het doel én aandacht voor persoonlijke verhalen die kleur geven. Ook dat zijn verhalen over trainingsuren en rustdagen, over psychologische obstakels en fysieke grenzen. Het zijn verhalen van mensen. Verhalen die het gemeenschappelijk verhaal tot leven brengen en de organisatie laten glanzen. Verhalen die goud opleveren. Geen gouden medaille, maar een gouden organisatie.

About Eveline Bruijn

Als bedrijfskundige en cultureel antropologe ben ik altijd op zoek naar manieren om bedrijfsprocessen te verbeteren door middel van een mensgerichte aanpak. Ik ben gefascineerd door het verhaal achter ieder mens én iedere organisatie. Bovendien heb ik een aangeboren liefde voor taal, die zich – sinds mijn eerste verhaaltjes met vulpen – ontwikkelde tot een professionele passie. Lees meer

Leave a Reply

×