De halfharde, toegankelijke Nederlandse kaas reist de hele wereld over.
Als Edam bol, als de enige échte Goudse kaas. Nederlandse kaas gaat decennia terug en nog decennia mee.

De organisatie

FrieslandCampina Cheese is onderdeel van de business groep Cheese, Butter en Milkpowder en verantwoordelijk voor de productie, verpakking en verkoop van een groot assortiment Nederlandse kazen, zoals de halfharde Goudse, de Edammer en de Maasdammer kazen. Jaarlijks verwerkt Cheese ruim 4,5 miljard kilo melk tot kaas. Met 2200 medewerkers, meer dan 15 productie- en verpakkingslocaties in Nederland en verkoopkantoren over de hele wereld, is FrieslandCampina Cheese een van de grootste kaasleveranciers ter wereld.

De uitdaging

Het vertalen van het strategische plan, recentelijk vastgesteld door het management team en voortkomend uit de concern strategie van FrieslandCampina, naar een verhaal dat medewerkers aanspreekt en raakt. Doel is trots, passie en betrokkenheid te genereren bij de medewerker.

Het traject

Na een uitgebreide analyse van strategie, kerndocumenten en aanvullende (groeps)interviews met sleutelfiguren binnen de organisatie, is in fase 1 de corporate story afgerond. Op basis van deze corporate story zijn door Art of Story het scenario en de voice-tekst geschreven voor de corporate movie, die in co-creatie met 1Camera  geproduceerd is in vijf talen.

Overige gerealiseerde onderdelen van fase 2 zijn:

  • een kick-off sessie ter introductie van de corporate story (80 leidinggevenden)
  • het trainen van 90 deelnemers (Storytelling in Leiderschap)
  • een op maat gemaakt handboek ter coördinatie van de implementatie van de corporate story
  • ondersteuning het verzamelen en selecteren van verhalen uit de organisatie