De rol die wij naar miljoenen kinderen ter wereld vervullen, geeft ons een grote verantwoordelijkheid. Het maakt ons sterk en kwetsbaar tegelijk.

De organisatie

FrieslandCampina Domo behoort tot de Ingrediënten divisie van FrieslandCampina, een internationaal opererend zuivelbedrijf, dat hoogwaardige zuivelingrediënten ontwikkelt, produceert en verkoopt voor toepassing in kindervoeding, medische – en celvoeding wereldwijd.

De uitdaging

Na het formuleren van de overkoepelende organisatiedoelstelling (‘het waarom’): ‘Baby’s gezond groot’ zocht Domo naar een effectieve wijze om hun 1600 medewerkers te raken met en te betrekken bij dit gemeenschappelijke doel.

Het traject

Op basis van de vastgelegde corporate story is in 2012 een film geproduceerd. Deze film maakte deel uit van een groot intern kick-off evenement dat geheel in het teken stond van ‘Baby’s gezond groot’. Tijdens dit evenement is ‘het waarom’ van Domo geïntroduceerd door de kracht van het verhaal in te zetten in o.a. films, speeches, een quiz en dans.

Begin 2013 is Art of Story gestart met de implementatie van de corporate story (fase 2).

Daartoe behoort:

  • Een kick-off sessie ter introductie van de corporate story (50 leidinggevenden)
  • Het trainen van 50 leidinggevenden
  • Een op maat gemaakt handboek ter coördinatie van de implementatie van de corporate story
  • Het verzamelen, selecteren, uitwerken en redigeren van verhalen uit de organisatie

Baby’s gezond groot leeft

Begin 2014 is gestart met fase 3. In maart is een compact storytelling-programma van kick-off, training en interactiesessies voor de locatie in de Verenigde Staten gerealiseerd.

In mei 2014 heeft opnieuw een evenement plaatsgevonden: ‘Baby’s gezond groot leeft’, waarbij de mooiste verhalen uit de organisatie (verzameld in fase 2) op diverse manieren (live, film, foto, muziek) gedeeld zijn.

Een van de performances die deel uitmaakte van het evenement in 2013, was het live optreden van de zandtovenaar. Voor dat optreden verzorgde Art of Story het scenario en de voice over. Van het optreden werd ook een filmpje gemaakt.