Goede zorg is goud waard

  • 0
  • 25 februari 2014
53453485H

Goede zorg is goud waard

Een paar jaar geleden deed ik als projectmanager en schrijver een opdracht voor een grote kinderopvang-organisatie. Doel van het management: 300 medewerkers inspireren en waarderen. Er was een evenement gepland. Maar er was nog geen programma. Er waren wel kernwaarden en een missie, maar wat vooral ontbrak was: een verhaal.

Ik herinner me het nog goed. De uren, dagen zelfs, die we doorbrachten op locatie in een crèche in Dordrecht. De kleine kinderen die ’s ochtends weggebracht werden, de ouders die gedag zwaaiden, de kringgesprekjes, de dutjes na het middageten. Maar vooral, het eindeloze geduld van de groepsleidsters, hun kundigheid en hun liefde. We gingen erheen om filmbeelden te schieten, maar namen meer mee dan bewegende beelden alleen. Ik leerde wat zorg – en dan vooral de zorg voor andermans kinderen – daadwerkelijk inhoudt. Het vertrouwen dat de ouders in een crèche stellen en het grote belang van de professionaliteit die daar tegenover moet staan. De essentie van echt contact.

Na maanden van voorbereiding was het zover. Op een koude winteravond in december vond het jaarlijkse evenement voor de medewerkers plaats. De centrale kernwaarden werden gekoppeld aan de vier natuurelementen en geïllustreerd door een persoonlijk verhaal van ieder lid van het managementteam. Iedere kernwaarde werd beleefd in een creatieve uiting: een film, een luisterverhaal, dans.

De avond werd afgesloten met een verhaal over goud. Verwijzend naar de oude alchemisten, die geloofden dat je van ieder metaal goud kon maken bij juist gebruik van de vier natuurelementen, werd de vijfde kernwaarde benoemd: professionaliteit. De directeur sloot af met de woorden: ‘jullie professionaliteit is goud waard.’ En die woorden kwamen binnen. Ik zag het aan de gezichten. Dat kwam niet zozeer door zijn woordkeuze. En ook niet door het chocolade goudstaafje dat iedereen kreeg. Dat kwam door de ervaring van de avond. En vooral: door het overkoepelende verhaal, waarin iedere medewerker zich echt gezien voelde.

About Eveline Bruijn

Als bedrijfskundige en cultureel antropologe ben ik altijd op zoek naar manieren om bedrijfsprocessen te verbeteren door middel van een mensgerichte aanpak. Ik ben gefascineerd door het verhaal achter ieder mens én iedere organisatie. Bovendien heb ik een aangeboren liefde voor taal, die zich – sinds mijn eerste verhaaltjes met vulpen – ontwikkelde tot een professionele passie. Lees meer

×