Blooming
is the new
booming

ART OF STORY

“Art of Story is heel betrokken, weet wat er speelt in onze organisatie en hoe daarop in te spelen. Ook weet Art of Story het belang van verhalen voor de organisatie helder over te brengen.

Sandra Bloemrijk,
Communicatieadviseur Hogeschool Rotterdam

Eveline Bruijn
Managing director

Meer informatie

Als bedrijfskundige en cultureel antropologe ben ik altijd op zoek naar manieren om bedrijfsprocessen te verbeteren door middel van een mensgerichte aanpak.
Ik ben gefascineerd door het verhaal achter ieder mens én iedere organisatie. Bovendien heb ik een aangeboren liefde voor taal, die zich – sinds mijn eerste verhaaltjes met vulpen – ontwikkelde tot een professionele passie.

Een goede corporate story bezit het heldere raamwerk van een onderzoeker en de creativiteit van een kunstenaar. Pas als ratio en gevoel op de juiste manier verbonden zijn, klopt het hart van de corporate story. Dat is de kunst van het verhaal – the Art of Story. Steeds weer ben ik onder de indruk van de kracht van het verhaal. Iedere organisatie zou zichzelf een corporate story-traject moeten gunnen.

Liset Hamming
Story consultant

Meer informatie

Als advocaat heb ik helder leren denken. Ik leerde me telkens af te vragen wat de kern, de essentie, van onderhandelingen of van het proces was. Bij mijn werk voor Art of Story kan ik die ervaring met creatief denken combineren. Vanuit een door het bedrijf bepaalde focus meedenken, scherpt onze ideeën en de teksten die we schrijven.

Tegelijkertijd zien we door creatief te denken nieuwe invalshoeken en andere mogelijkheden. Die combinatie zorgt steeds voor een origineel en authentiek resultaat waar ik trots op ben. Samenwerken met mensen die het belang van heldere en inspirerende verhalen begrijpen, zich daarin verdiepen en continu ontwikkelen, is leuk én inspirerend.

Annelies Kruse
Story consultant

Meer informatie

Ik vind het heel interessant om me te verdiepen in de organisatie van de opdrachtgever en om mee te denken hoe je een visie of strategie vertaalt naar een aansprekend verhaal dat blijft hangen. Het betekent je verplaatsen in de directie die een bepaalde boodschap wil uitdragen versus de medewerker die geraakt moet worden door het verhaal. ‘Luisterend oor’ zijn, zien en begrijpen wat er leeft, analyseren en de essentie boven water halen; dat is waar het om gaat.

De zakelijke benadering van Art of Story spreekt mij aan; storytelling inzetten als onderdeel van je communicatiestrategie. Mijn achtergrond–tekstschrijver /bedrijfsjournalist en communicatieadviseur bij verandertrajecten – sluit  daar naadloos bij aan. Voor mij een perfecte combinatie van denken en doen.

Hester van Loon
Story consultant

Meer informatie

Schrijven is iets wat al sinds mijn jeugd bij mij hoort en dat is de voornaamste reden waarom ik voor Art of Story ben gaan werken. Daarnaast krijg ik bij Art of Story de ruimte en gelegenheid om mijn creatieve visie op zakelijke projecten te geven.

Na mijn studie op de Theaterschool ben ik afgestudeerd in de Moderne Letterkunde. De zakelijke kant van de projecten is voor mij een inspiratiebron die mij kaders geeft in mijn creatieve schrijfwerk.

Wim Berings
Trainer & coach

Meer informatie

Ik studeerde aan de Academie voor Drama te Eindhoven, met als specialisatie regie. In mijn rol als artistiek leider van een theatergezelschap, docent en regisseur heb ik ruime ervaring opgedaan op het vlak van retorica, overdracht en storytelling.

Deze ervaring vormen de basis voor de training en coaching waarmee ik al jarenlang actief ben in het Nederlandse en Vlaamse bedrijfsleven. Mijn motivatie om te werken als trainer komt voort uit mijn fascinatie in de mens en zijn behoefte aan groei en ontwikkeling. Bij Art of Story werk ik samen met gelijkgestemden, die een zelfde geloof hebben in de kracht van het verhaal – in het narratieve – om te komen tot een wijze van communiceren die raakt in hoofd en hart.

Linda Voorduin
Back office

Meer informatie

Bij Art of Story ben ik verantwoordelijk voor het uitwerken van de interviews. Ik heb een juridische achtergrond, maar in mijn werk voor Art of Story zet ik die achtergrond niet specifiek in. Eigenlijk is het andersom: het uitwerken van de interviews verleent mij inzage in heel andere werkgebieden met de daarbij horende visies en interacties. Dat ervaar ik als een verrijking.

Toen ik werd benaderd door Art of Story met de vraag of ik hen met mijn office services wilde ondersteunen, vond ik dat meteen ontzettend leuk. Art of Story is een jong bedrijf met veel voorwaartse energie.

Rozalinda Bovend’Eerdt
Story designer

Meer informatie

Het leuke aan mijn werk voor Art of Story vind ik het feit ik er mijn creatieve achtergrond goed in kwijt kan. Daarbij moet er altijd snel geschakeld worden, waardoor ik op korte termijn direct voldoening heb van mijn werk. Er is altijd sprake van een mooie wisselwerking.

De teksten van Art of Story inspireren mij tot beeldend werk en mijn beeldend werk moedigt Art of Story aan in de formulering van teksten. Deze uitwisseling van disciplines werkt heel prettig, zodat we samen altijd tot mooie resultaten komen.

Giselle Segura Gelink
Story designer

Meer informatie

Geboren in Barcelona, opgegroeid in Den Haag en opgeleid aan de WDKA werk ik sinds 2010 als toegewijd grafisch ontwerper vanuit mijn eigen studio in de Hofstad voor klanten in heel Nederland. Art of Story is een van de klanten waarvoor ik mij met plezier en een grote mate van vrijheid inzet.

Met Catalaanse creativiteit en Haagse doortastendheid creëer ik in nauwe samenwerking met de klant identiteiten, websites, boeken, bewegend beeld, objecten en campagnes  voor een grote verscheidenheid aan doelgroepen, van ontwerp tot en met uitvoering.

Ik probeer in mijn werk altijd verder te kijken dan de grenzen van grafisch ontwerp en maak waar mogelijk graag gebruik van verschillende disciplines en de mogelijkheden van nieuwe technologie.