Storytelling USA

  • 0
  • 26 maart 2014

Storytelling USA

Ik weet niet wat meer indruk maakte: voor de eerste keer in New York of gedurende een week een op maat gemaakt programma realiseren voor FrieslandCampina Domo in Delhi en Paramus, USA. Feit is dat beide avonturen in elk geval één ding gemeen hadden: ze brachten een grote energie in me naar boven. In Delhi en Paramus, respectievelijk zo’n 250 en 60 kilometer van New York, kwam de methodiek van Art of Story tot leven. Eens te meer besefte ik waar we het voor doen. Ik zag verbinding ontstaan.

Tussen medewerkers en het overkoepelende doel van Domo: ‘Baby’s gezond groot’, tussen leidinggevenden en tussen collega’s onderling. De mooiste persoonlijke verhalen werden gedeeld.

In een week liepen we én de kick-off met leidinggevenden door, én we gaven hen (verkorte) trainingen én we begeleidden maar liefst zeven verhaalsessies. Die intensiteit deed het programma goed. Daarbij bleek onze methodiek goed bij de Amerikaanse cultuur te passen. Amerikanen zijn meer gewend om een verhaal voor een groep te vertellen, delen hun persoonlijke ervaring makkelijker en zijn niet vies van wat emotie.

En hoewel mijn toeristenbezoek aan New York veel indruk maakte, is het niet het vrijheidsbeeld, het Empire State Building of het Central Park dat mij het meeste bij is gebleven. Nee, echt geraakt werd ik door de verhalen. De persoonlijke verhalen van Domo’s medewerkers, van wie ik stuk voor stuk een beetje ben gaan houden. Zo gaat dat, als je verhalen deelt.

About Eveline Bruijn

Als bedrijfskundige en cultureel antropologe ben ik altijd op zoek naar manieren om bedrijfsprocessen te verbeteren door middel van een mensgerichte aanpak. Ik ben gefascineerd door het verhaal achter ieder mens én iedere organisatie. Bovendien heb ik een aangeboren liefde voor taal, die zich – sinds mijn eerste verhaaltjes met vulpen – ontwikkelde tot een professionele passie. Lees meer

×