Uit de praktijk gegrepen

  • 2
  • 31 maart 2014
3285H

Uit de praktijk gegrepen

Toen ik laatst in de trein zat, was ik toevallig toehoorder van een gesprek tussen twee mensen die in de banken naast me zaten. Naarmate het gesprek vorderde bleken ze Yvon en Johan te heten. Het was duidelijk dat ze collega’s waren en ze spraken over hun werk. Of eigenlijk over hun managers.

Y: ‘….weet je, ik vind het werk op zich wel leuk, maar ik vraag me steeds vaker af voor wie of waarvoor ik het doe. Er wordt alleen maar gestuurd op input en vandaag gaan we linksaf en morgen weer rechtsaf. Ik word er doodmoe van.’

J: ‘…ik snap precies wat je bedoelt. Bij ons is het al niet anders. Een paar weken geleden zijn “ze” weer de hei op geweest. Ben benieuwd wat daar nu weer uit komt…’

Y: ‘niet veel goeds voor ons in ieder geval, ga daar maar vanuit…’

J: ‘….ach, we zien het wel weer. Ga jij nog wat leuks doen dit weekend?’

En zo ging het gesprek een tijdje door. Doorspekt van onbegrip en frustratie en vol verlangen uitkijkend naar het vrije weekend. Een typisch voorbeeld van mensen die er geen idee van hebben waar het bedrijf waar ze werken voor staat, laat staan waar hun bedrijf naar toe gaat.

Allemaal kennen we wel een Yvon of Johan. En misschien zijn we het zelf wel. We gaan naar ons werk omdat er eind van de maand een bedrag gestort wordt waar we de ‘leuke’ dingen in het weekend van betalen. Maar we voelen ons niet betrokken, simpelweg omdat we niet betrokken worden. Dat we de meeste tijd van ons leven doorbrengen in een organisatie waarvan we het verhaal niet kennen wordt gecompenseerd door de maandelijkse storting of, erger nog, het pensioen dat we opbouwen.

Het ontbreken van ‘het verhaal’ komt, in mijn overtuiging, doordat bij de meeste bedrijven de ontwikkeling van de strategie voorbehouden is aan de bewoners van de boardroom. Zij zijn het die met elkaar de ‘hei’ opgaan en daar discussiëren over de strategie. Nadat in grote lijnen de koers bepaald is, worden zaken als missie, visie en kernwaarden benoemd. Vaak zijn dit generieke en beschrijvende stellingen, die moeilijk te onthouden zijn, laat staan te beleven. De strategie wordt uitgewerkt in programma’s en subdoelstellingen en vervolgens conform de organisatiestructuur in stukjes geknipt en meegegeven aan de managers. Die op hun beurt weer een stukje van het verhaal delen met hun teamleden, die hiermee weer terug gaan naar hun afdeling, enz.

Ik heb veel van deze bijeenkomsten bij mogen wonen en haakte over het algemeen al af na powerpoint sheet nummer een.. Op die eerste sheet stond meestal nog wel een mooie kreet. Een slogan in de trant van ‘De toekomst is van ons..’. Of ‘Winnen doen we met elkaar…’ Wie die kreet bedacht had of wat er mee bedoeld werd, werd er over het algemeen niet bij verteld. Jammer, want hier zit meestal wel het ‘Waarom’ van de organisatie in verpakt of deze zou hier in ieder geval uit moeten blijken.

Resultaat was in ieder geval nooit een ‘wij’ gevoel. Gevolg is een versterking van de al heersende eilandjescultuur. Ieder doet zijn ding zonder te weten wat het effect daarvan is op het grotere geheel. En daar gaat het mis. We willen namelijk weten waarom we doen wat we doen! Niet alleen binnen de context van ons persoonlijke leven, maar ook als het gaat om het werk. We willen deel uitmaken van een groter geheel.

Dus, CEO’s, COO’s, CFO’s van Nederland, denk – als je volgende keer de hei opgaat – aan Yvon en Johan en bedenk je ook wat je hen graag zou horen zeggen. Zorg dat je niet alleen je strategie bepaalt, maar dat je ook nadenkt over het overkoepelende doel en het verhaal dat erachter zit. Compleet met metaforen, spelers en een uitdaging. Deel dit verhaal met je mensen en verdeel de rollen. Maak je mensen tot deelnemers van het verhaal en ze zullen er alles aan doen om dit verhaal een happy ending te geven!

About Aswin Verhaag

Na jarenlange ervaring als corporate accountmanager in de zakelijke dienstverlening heb ik aan den lijve ondervonden hoe het is om bezieling in je werk te verliezen. Als er alleen over geld en budgetten gesproken wordt, dan stompt dat op den duur af. Lees meer

×