Zien en gezien worden

  • 0
  • 17 maart 2014

Zien en gezien worden

Het is vrijdagochtend 14 maart 5.55u als ik het CitizenM hotel op Schiphol verlaat. Ik heb kort, maar goed geslapen. Het concept van het CitizenM heeft me aangenaam verrast. De snelle check-in en –out via een computerscherm zonder dat het onpersoonlijk aanvoelt, de super efficiënte ‘cellen’, die niet onderdoen voor een volwaardige hotelkamer, de ‘designy’ details en, niet te vergeten, het rake gebruik van teksten. De beschrijving op de shampoo, de douchegel en het zeepje zijn poëtisch te noemen. En standaard gebruiksaanwijzingen hebben plaats gemaakt voor vrolijke, pakkende teksten die me het gevoel geven alsof CitizenM tegen me praat – van persoon tot persoon. De mood pad waarmee ik de kleur van het licht kan reguleren doet er nog een schepje bovenop. Ik voel me welkom. Er is aandacht besteed aan mijn behoefte als reiziger, als ‘Mobile Citizen’. Ik voel me gezien.

De dag ervoor heb ik nog een verhaalsessie geleid op Landgoed Ehzerwold in Almen voor FrieslandCampina Domo. Een van de leidinggevenden merkt op hoe krachtig ze het delen van persoonlijke verhalen vindt: ‘Het gaat echt om gezien worden.’ En als ik de deelnemers aan het einde van de sessie om feedback vraag, wordt dit bevestigd: ‘Je leert elkaar van een andere kant kennen.’ En dat is precies wat ik zo inspirerend vind. Mensen openen naar elkaar door het vertellen van verhalen, waardoor er verbinding ontstaat. Dat geeft iedere keer weer energie. Mensen zien elkaar en worden gezien.

Het is 8.30u als het vliegtuig opstijgt richting New York. Voor de Amerikaanse locatie van Domo in Delhi USA (op drie uur afstand van New York) zal ik deze week samen met onze Amerikaanse trainer Cooper Thompson een speciaal op maat gemaakt programma leiden dat deel uitmaakt van het corporate story traject dat Art of Story uitrolt. We zullen leidinggevenden trainen en verhaalsessies per afdeling faciliteren. Anders gezegd, we ondersteunen het proces van ‘zien en gezien worden’. Op een authentieke manier welteverstaan: door het delen van verhalen. De behoefte daaraan is universeel tenslotte.

About Eveline Bruijn

Als bedrijfskundige en cultureel antropologe ben ik altijd op zoek naar manieren om bedrijfsprocessen te verbeteren door middel van een mensgerichte aanpak. Ik ben gefascineerd door het verhaal achter ieder mens én iedere organisatie. Bovendien heb ik een aangeboren liefde voor taal, die zich – sinds mijn eerste verhaaltjes met vulpen – ontwikkelde tot een professionele passie. Lees meer

×